Non-duale coaching

Non-duale coaching is een vorm van coaching waarbij ik mensen help herontdekken wie ze werkelijk zijn. Ik zet tools als ademhaling, meditatie en visualisatie in om mensen te helpen thuis te komen bij zichzelf, zodat ze de rust vinden om 100% zichzelf te zijn en weer onbevangen kunnen genieten van het leven.

Recente berichten

  Wat is non-duale coaching?

  Als je geboren wordt ben je volledig blanco, als een lege computer waar nog niets op staat. Maar zodra je ouder wordt, wordt er van alles in je harde schijf gestopt. Je wordt gevormd door onder andere geloofsovertuigingen, gebeurtenissen, ervaringen en je opvoeding. Er ontstaat een verhaal waar je steeds meer naar gaat leven.

  Maar dit is niet wie jij echt bent. Je bent niet je verhaal of een optelsom van het verleden. Als je blijft leven volgens dat verhaal, kan het op een gegeven moment zijn dat je tegen dingen aan gaat lopen. Je ervaart faalangst, onzekerheden of tekenen van een burn-out. Misschien ga je vragen stellen – ‘Wie ben ik echt?’ – en ga je op zoek naar manieren die je kunnen helpen.

  Non-duale coaching kan je helpen in deze zoektocht en de tools aanreiken om door je verhaal heen te prikken om te kijken wat eronder zit.

  Transformeren in plaats van programmeren

  De basis van non-duale coaching is dan ook: transformeren. Waar de nadruk bij reguliere coaching ligt op doen, worden, leren en bereiken (programmeren), gaat het bij non-duale coaching om het transformeren naar wie je werkelijk bent.

  Je hoeft geen dingen aan te leren of te veranderen, maar je pelt juist steeds meer laagjes af tot je komt bij je kern. Thuiskomen in jezelf is het einddoel; terug naar die blanco, lege computer. Want daar is de innerlijke rust en vrijheid te vinden.

  “Wie ben ik? Of wie ben ik niet?”

  Voor wie is non-duale coaching geschikt?

  Non-duale coaching is geschikt voor iedereen die weer wil ontdekken wie hij of zij écht is. Het kan zijn dat je problemen ervaart door de manier waarop je leeft:

  • Je zit niet lekker in je
   vel
  • Je voelt je niet gelukkig
  • Je loopt tegen een
   burn-out aan
  • Je voelt je vaak
   verdrietig
  • Je hebt depressieve
   gevoelens
  • Je hebt een laag
   zelfbeeld
  • Je voelt je vaak angstig
   of onzeker
  • Je bent op zoek naar het
   antwoord op belangrijke levensvragen
  • Je vindt jezelf niet goed
   genoeg
  • Je hebt last van
   slapeloosheid

  Hoe ziet een coachingsessie eruit?


  Het vraagt veel oefening om erachter te komen wie je bent. En wie niet. De basis van non-duale coaching is dan ook zelfonderzoek. Ik maak gebruik van verschillende vormen van zelfonderzoek, zoals meditatie, ademhaling en visualisatie. Je krijgt tevens concrete handvatten om er ook thuis mee aan de slag te gaan.

  Allereerst hebben we een uitgebreid intakegesprek met elkaar en bespreken we de klachten die je hebt. Van daaruit gaan we vervolgens een traject in. Het kan zijn dat je aan één sessie al genoeg hebt, maar het kan ook zijn dat er meerdere sessies nodig zijn. Tijdens een coachingsessie coach ik namelijk altijd in het moment. ‘Wat speelt er nu?’. In sommige gevallen kan ik deze mensen ook uitnodigen op de behandeltafel.