Over Dirk

Dirk Lokkers

Massagetherapeut


Sinds 1998 ben ik massagetherapeut en behandel ik cliënten vanuit mijn eigen praktijk. Hiervoor heb ik diverse massageopleidingen gevolgd, waaronder deels de opleiding Chinese geneeskunde en Cranio Sacraal therapie. De kennis en ervaring met oosterse en westerse massagetechnieken breng ik elke dag samen en pas ik toe bij het behandelen van klachten.

Van lichaam naar geest

Ik verdiep me al meer dan twintig jaar in het menselijk lichaam en het verhelpen van lichamelijke klachten. Maar tien jaar geleden begon ik me ook te richten op een ander belangrijk deel van ons als mens: onze mind. Hier begon ik mee nadat er darmkanker bij mij was geconstateerd. Ik was van mening dat dit geen puur lichamelijke oorzaak had, maar dat ook mijn mind, mijn denkpatronen, hier invloed op hadden.  

Dirk Lokkers pasfoto
Dirk lokkers aangenaam

180 graden draaien

Op dat moment nam ik een besluit: ‘zowel lichamelijk als mentaal ga ik 180 graden draaien om gezonder te leven’. Ik begon veel boeken te lezen en onderzoek te doen en kwam zo uiteindelijk in aanraking met non-dualiteit. Eén van de zinnen die ik tegenkwam gooide mijn denken totaal om: “Alles wat vorm heeft is vormloos. Alles wat vorm is, is vergankelijk.”

“Alles wat vorm heeft is vormloos. Alles wat vorm is, is vergankelijk.”

Transformeren

Deze zin vond ik zó fascinerend, dat ik hem maar niet los kon laten. Ik kwam erachter dat ik het antwoord hierop en op andere vragen niet buiten mezelf kon vinden, maar dat de antwoorden alleen in mezelf te vinden waren. En dat is ook de basis van non-dualiteit: zelfonderzoek. Alles zit al in jezelf.

Door zo intensief met non-dualiteit bezig te zijn, kon ik steeds meer laagjes van mezelf afpellen en uiteindelijk de vrijheid en rust weer vinden die al die tijd al in me zaten. Vroeger leefde ik als in een droomloze droom. Ik deed wat er van me verwacht werd, was erg angstig, onzeker en pleasend, mede door mijn jeugd. Na mijn darmkanker en door mijn kennismaking met non-dualiteit voelt het alsof ik ontwaakt ben uit deze droom. Ik leef weer écht.

Coachen Non-dualiteit heeft mij zoveel gebracht. Deze mooie inzichten wil ik naar buiten brengen en delen met anderen. En mijn praktijk is daar een heel mooie plek voor. Tijdens het masseren van cliënten merk ik regelmatig dat er niet alleen sprake is van lichamelijke pijn, maar dat er vaak ook geestelijke problemen spelen. Daarom heb ik de opleiding Non-duale Coaching en Therapie gevolgd bij Alexander Zöllner, om zo mijn cliënten ook op mentaal gebied te kunnen ondersteunen. Want lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email

  Onderwerp

  Uw bericht

  Geef een reactie